BIO tofu

Tofu powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego. Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób. Włączenie do codziennej diety tofu jest pomocne zarówno w profilaktyce i leczeniu, tzw. chorób cywilizacyjnych, takich jak: nadciśnienie tętnicze, arterioskleroza, podwyższony poziom cholesterolu i niektóre choroby serca, np. choroba wieńcowa serca, jak i innych schorzeń, np. osteoporozy. Tofu, dzięki znacznej zawartości magnezu, witamin z grupy B i lecytyny, ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, a zawarte w soi izoflawony, pomagają zmniejszyć objawy menopauzy, takie jak uderzenia gorąca, nocne pocenie się i bezsenność.

Wszystkie surowce wykorzystane do produkcji BIO tofu Polsoi pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i posiadają certyfikat NON GMO.

BIO tofu Polsoja:

  • bogate źródło pełnowartościowego białka
  • produkt pozbawiony cholesterolu
  • certyfikat BIO
  • produkt w 100% roślinny
  • certyfikat NON GMO
  • produkt bezglutenowy i pozbawiony laktozy
  • naturalne źródło izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny

W naszej ofercie znajdują się:

BIO tofu naturalne

BIO tofu naturalne charakteryzuje się delikatnym smakiem i gładką strukturą. Doskonale sprawdza się zarówno jako podstawa past, deserów i wypieków, jak również jako składnik dań gorących. BIO tofu naturalne jest niezastąpionym źródłem pełnowartościowego białka i naturalnym źródłem izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny. Produkt posiada certyfikat NON GMO.

BIO tofu z ziołami

BIO tofu z ziołami, dzięki zawartości aromatycznych ziół i przypraw, takich jak: czosnek, cząber, tymianek, majeranek, oregano, bazylia i rozmaryn, idealnie nadaje się do sałatek, past i pasztetów roślinnych, kanapek, a także do smażenia i marynowania. BIO tofu z ziołami jest odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej, a także dla wszystkich tych, którzy cenią dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych. Produkt posiada certyfikat NON GMO.

BIO tofu z pomidorami i bazylią

BIO tofu z pomidorami i bazylią, dzięki aromatycznym dodatkom i użyciu wyjątkowej mieszanki ziół, znakomicie sprawdza się zarówno na zimno, jako składnik sałatek i dodatek do kanapek, jak i w daniach gorących. Produkt posiada certyfikat NON GMO.

BIO tofu z kurkumą, chilli i imbirem

BIO tofu z kurkumą, chilli i imbirem, dzięki zawartości wyrazistej kurkumy, pikantnej chilli i aromatycznego imbiru, idealnie nadaje się do azjatyckich dań. Produkt jest odpowiedni dla osób będących na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej, a także dla wszystkich tych, którzy cenią dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych. Produkt posiada certyfikat NON GMO.

BIO tofu miękkie „3” w wodzie

Tofu Naturalne BIO 400g o skali twardości 3, nazywane miękkim jest przeznaczone do dipów, zup i deserów, po uprzednim zblendowaniu. Przez mieszkańców Azji używane jest do prawie wszystkich potraw. Produkt posiada certyfikat NON GMO.

BIO tofu twarde „5” w wodzie

Tofu Naturalne BIO 400g o skali twardości 5, nazywane twardym łatwo się kroi i nie kruszy się. Idealne dla osób stawiających pierwsze kroki w przyrządzaniu tofu, świetne do smażenia, duszenia, opiekania i grillowania. Znakomite do tortilli, kotletów, dań azjatyckich z woka. Produkt posiada certyfikat NON GMO.

Copyright ' 2016 Polsoja. Wszystkie prawa zastrzeżone.